Futurisztikus építészet: a ház, ami utánozza környezetét

Szemkápráztató épület, aminek bizonyára rengetegen járnának a csodájára, ha nem olvadna be teljesen a környezetébe.
Los Terrenos, tükörház az erdő közepén

A Monterrey egy domboldalán álló különleges épület egy magánház, ami észrevétlenül rejtőzik a természetes környezetében. Tatiana Bilbao építész munkája ez a mexikói különlegesség, ami fényes felületeivel a környező élővilág tükre.

A ház három különböző és különálló részből áll, ezek mindegyike más anyagból is készült: üvegből, földből és fából. A konyha, az étkező, a nappali a külső részekben vannak, míg a hálószoba hátrébb, ennek a megerősített burkolata biztosítja a szükséges privát teret. A nappali egyik oldalán, a padlótól a menyezetig tartó kerámiarácson átszűrődő fények utánozzák a környező fák koronáján táncoló napsugarakat, így az egész lakást átjárják a természetes fények.

Az agyag és döngölt földtégla biztosítja, hogy a kialakított két hálószoba kellően intim maradhasson, viszont mivel mozgatható paneleket építettek ezekre a helyiségekre, az elhúzható üvegfalakkal megnyitható a tér, és gyönyörű kilátás nyerhető az erdőre. Az ágy egy fa emelvényre került, amit lépcsők vesznek körül, de nem csak esztétikai, hanem funkcionális okai is vannak a tervezésnek, hiszen ezekbe kerültek a beépített tárolók.


Forrás

A legjobbat pedig nem is mondtuk, ami nem más, hogy a kívülről tükröződő felületek belülről átlátszóak, így a kilátás a padlótól egészen a plafonig biztosított, köszönhetően a különleges technikával készült paneleknek. A tükörház szépsége nem is kérdéses, az egyetlen probléma, amit a láthatatlansága fel szokott vetni, hogy ez hány madár életébe kerülhet?

Kapcsolódó cikkek

Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Új tornacsarnokot kapott a fővárosi Szent Margit Gimnázium.

Kalandorokat vár a perui sziklákon álló üveghotel

Kalandorokat vár a perui sziklákon függő üveghotel

Átlátszó műanyagból és üvegből készült az extrém embereknek épült extrém hotel fala.