A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

Melyik stílus lesz a legjobb az otthonodban? Összehasonlítottuk a 3 legnépszerűbbet.
A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

Az otthonteremtést többféleképpen is tekintheted. Egyesek úgy tekintenek rá, mint egy egyszerű steril térre, amely menedéket nyújt a külvilágtól. Azonban egyre többen látják a lakásukat érzelmesebbnek. Ha az a célod, hogy olyan otthont alakíts ki, amelyben kényelmesen és otthonosan érzed magad, az egyedi tervezési stílusok jó segítséget jelentenek. Ezek meghatározhatják, hogy a belső tér hogyan hat majd az érzelmeidre.

Melyik stílus lesz a legjobb az otthonodban? Összehasonlítottuk a 3 legnépszerűbbet.

Vidéki vagy rusztikus stílus

A vidék olyan hely, amely sokak számára a jólét és a kikapcsolódás szinonimája. Felidézheti a gondtalan gyermekkort, a nagyszülőkkel töltött nyaralásokat vagy a régi szép időket, amikor a világot még nem az elektronika uralta, és az interperszonális kapcsolatok erősebbek voltak. A vidék alapvető jellegzetességeit modern otthonodba is becsempészheted. Csak rendezd be rusztikus stílusban.

Sok fa és meleg színek

A vidéki stílus alapja a fa. Különösen a tömörfa, amelyből konyhabútorokat, étkezőasztalokat, ágyakat, szekrényeket és egyéb bútorokat készítenek. Ez egy egyszerű egyenlet - minél több tömör fát használsz, annál több vidéki stílust kölcsönöz az otthonodnak. Azonban vigyázat! A rusztikusan berendezett otthon másik jellemzője a praktikusság hangsúlyozása. Vidéken mindent használnak valamire. Az anyagok, a dekoráció és a tér nem pazarolható. Minden elemnek célja van.

A vidéki stílus különösen kedveli a világos fa színeket, amelyek lágy pasztell kiegészítőkkel kombinálhatók.

Vintage stílus

A vintage az egyik legrégebbi formatervezési irányzat. Sokan összekeverik a retró stílussal, de számos különbség van köztük. A vintage nemcsak a régi dolgokra, de inkább az érzelmekre, a romantikára és a kellemes érzésekre összpontosít. Ezzel szemben a retro stílus a „gépies“ és precíz geometriai formák szellemét hordozza.

Díszítés és patina

A vintage stílusú bútorokat sajátos megjelenés jellemzi, amely a történelemre utal. Különösen a patina játszik fontos szerepet benne. Manapság például nagyon népszerűek a felújított régi bútorok és kiegészítők. Azonban találhatsz vadonatúj szekrényeket, lámpákat, asztalokat vagy székeket is, amelyek vintage stílusban készültek. Az anyagok tekintetében a fa és a fém dominál, a kor jeleivel. A színeknek nincs határa, de leggyakrabban pasztell árnyalatokat használnak.

Skandináv stílus

A skandináv országokban az emberek közel élnek a természethez. A napok rövidek, és kevés a fény. Hideg uralkodik. Mindezek a tényezők a lakberendezés stílusában is tükröződnek. A skandináv lakberendezés célja, hogy a könnyedség és a melegség érzését hozza az otthonba. Ugyanakkor a skandinávok büszkék a légiességre, az egyszerűségre és a minimalizmusra. Hiába keresnél giccses kiegészítőket és díszeket.

Világos színek jelentik az alapot

A skandináv stílus kedveli a természetes anyagokat - különösen a fát, a gyapjút és a pamutot. A világos színkombinációk előnyben részesülnek. A fehér falak bézs színű bútorokkal kombinálva bevált klasszikusnak számítanak. A cél a légiesség és a melegség érzetének kiváltása. A bútorokat a praktikusságra összpontosító egyszerű kialakítás jellemzi. Mindennek megvan a maga helye, az egyes ívek pedig a lehető legegyszerűbbek és mentesülnek a felesleges díszítőelemektől.

De ne érezd úgy, hogy a skandináv stílus steril. Bővítheted merészebb színkombinációkkal, például párnák formájában. A képzeletnek nincsenek határai!

Kapcsolódó cikkek

Leáldozó lakástrendek

Leáldozó lakástrendek, amiktől ideje búcsút venni

A nagy kivonulások és csendes elmúlások ideje jött el.

Minimalista skandináv otthon

Minimalista skandináv otthon

Less be ebbe a csodás skandináv otthonba, ahol a fehér szín központi szerepet kap.

A 10 kedvenc berendezési tárgyunk a 2021-es H&M Home kollekcióból

A 10 kedvenc berendezési tárgyunk a 2021-es H&M Home kollekcióból

Bemutatjuk 10 kedvenc berendezési tárgyunkat a 2021-es H&M Home kollekcióból