Biomorf dekorációs tárgyak tehetik parádéssá otthonunkat

A biomorf formák még ma is szokatlanul hatnak, pedig a szürrealista festők közel száz évvel ezelőtt kezdték ezeket az alakokat használni a munkáikban.
Absztrakt lakásdekor az új trend

Az absztrakt íves formák, a természetben előforduló gömbölyű mintákat követik, miközben görbe és a természeteshez hasonlóan tökéletlen vonalak alkotják. Ezek az alakok meghódították a festészetet, a szobrászatot, de az építészet sem menekülhetett, ahogy aztán az iparművészet sem. Ma már dekorációs kiegészítőként is találkozunk ezekkel a furcsa formájú tárgyakkal, amik újra és újra előbukkannak a lakástrendekben.

A szokatlan sziluettek játékosak és vidámak, így a lakás igazi díszei válhatnak. A legkülönfélébb megjelenésű kerámiákkal, gyertyákkal, különféle kiegészítőkkel találkozhatunk a piacon. Léteznek olvadó gombócszerű alakok, ahogy a tenger mélyén élő már-már földöntúlinak ható lényekre emlékeztető formák is, amiket akár 3D nyomtatással is létre lehet hozni.

View this post on Instagram

A post shared by Marta Koguc (@martakoguc)

Ahány forma, annyiféle anyag és borítás jellemzi őket. Találkozhatunk papírgyurmából készült vázákkal, habszerű lámpával, illetve olyan tárgyakkal, amik úgy tűnnek, a szemünk láttára olvadnak majd el, miközben stabilan állnak. A közösségi médiában a legnépszerűbbek mind közül a purhabbal borított, újragondolt tárgyak.

Színes, különleges tárgyak ezek, amikkel a gyurmafilmek vicces tárgyai, sőt az egész Barba család otthonunkba költözhet.

Kapcsolódó cikkek

Öltöztesd fel az előszobád ezzel az 5 berendezési tárggyal

Öltöztesd fel az előszobád ezzel az 5 berendezési tárggyal

Az előszoba otthonunk azon része, ahová először érkezünk, és az első benyomást is ez adja. Hogyan tehetjük még elbűvölőbbé? Cikkünkből megtudhatod.

Grandmillenial, az egyik legmenőbb lakástrend

Nosztalgikus sikk, avagy hogyan lett újra divatos a nagymama porcelánja

Az egyik legmenőbb lakberendezési divat a grandmillenial, aminek inspirációja a nagyszülők nappalija.