Egy padlástér megújulása és a tetőtéri ablak

Bizonyára sokan kerültek már abba a helyzetbe, hogy valamilyen oknál fogva otthonukban kifogytak a hasznosítható helyekből.
Egy padlástér megújulása és a tetőtéri ablak

Ez igencsak kellemetlen körülmény, ám szerencsés esetben van lehetőség a terjeszkedésre. Egy padlás- vagy tetőtér például jó opció lehet.

Tér a tető alatt

A tetőterek hasznosítása persze nem újkeletű dolog, hiszen számos házban találkozhatunk olyan helyiségekkel, melyek itt kerültek kialakításra. Máskor azonban megvan ugyan maga a tér, de semmilyen módon nem kerül hasznosításra, még akár tárolóhelyként sem. Adott esetben azonban szükség lehet arra, hogy a lakóterek felfelé is terjeszkedjenek, egy tetőtér pedig remek lehetőséget teremt erre, mint lényegében készen kapott extra szoba, szobák.

Ehhez persze bizonyos feltételeknek teljesülnie kell, legyen az akár műszaki, akár építészeti természetű. Előbbi esetben nyilván érdemes megoldani az áram, a fűtés vagy akár a víz felvezetését az új helyiségekbe, utóbbi szempontból pedig tudatosan megtervezni, hogyan is szeretnénk kialakítani a tetőteret. Ha lakóhelyiségekben gondolkozunk, nélkülözhetetlen a szellőzés illetve a természetes fény bejutásának megoldása. A Roto tetőtéri ablak kínálata ebben is könnyen segíthet.

Más mint a többi

Sokan persze legyinthetnek, hiszen a nyílászárók telepítése olyan szintű evidencia, mely mellett senki sem megy el. Habár ez nagy valószínűséggel igaz, a beépített ablakok minősége, típusa és kivitelezése már közel sem ennyire egyszerű kérdés. Főleg egy tetőtér esetén, ahol már alapból is különlegesebb megoldásokat kell alkalmazni. Egy tetőtéri ablak éppen erre lesz alkalmas, hiszen kialakításából fakadóan képes hibátlanul illeszkedni a tető által meghatározott dőlésszögnek.

A hagyományos nyílászárók a tetőterekben csak a legritkább esetben alkalmazhatók, ha az ablakot a tetőbe szeretnénk építeni, mindenképpen a tetőtéri ablak nyújt kompakt megoldást. A minőségi nyílászárók alkalmazása ebben az esetben is fontos, hiszen a megfelelő szigetelés, ezáltal pedig az energetikai szempontjából is sokat tehet. Egy korszerű tetőtéri ablak ebben a tekintetben is hibátlan, a variációs lehetőségek pedig további mozgásteret engednek.

Ablakok új útjai

A tetőtéri ablakok korábban leginkább elterjedt verziói a billentve nyitható ablakok voltak. Bár ezek is jó megoldást jelentettek, voltak bizonyos korlátaik. Hogy mást ne mondjunk, ez a nyitási metódus nagyban korlátozta a kilátást, hiszen a nyitott ablak belelógott a látótérbe. A ma kapható, modernebb tetőtéri ablak típusok már felfelé nyílnak, így jóval nagyobb mozgásteret biztosítanak a felhasználók számára, illetve a kilátást sem zavarják.

A tetőtéri ablak kínálatban jellemzően beépítésre kész, tokkal, kerettel együtt érkező modelleket találunk, így a telepítés folyamata is leegyszerűsödik. A különböző kiegészítők segítségével pedig tovább növelhető a komfort. Népszerű opciót jelentenek például a tetőtéri ablakra telepíthető fényzáró rolók. Ezek a kiegészítők nagyban segítik a fényszabályozást, mely által a tetőtéri helyiségek kényelme is új szintre lép.

Kapcsolódó cikkek

Kőépület felújítása / Mide Architetti / régi ház felújítása / házfelújítás

Kőépület felújítása - Mide Architetti

Régiből újat, a helyi építészet és anyagok tiszteletben tartásával.

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

A fűtőkábel alkalmas bármely épület teljes értékű fűtésére, és bátran alkalmazható vizes helyiségekben is, hiszen dupla érintésvédelmi szigeteléssel és megfelelő elektromos árnyékolással van ellátva.