Három vallás találkozik egy berlini templomban

Négy év alatt tervezik felépíteni a párbeszédet és együttműködést szimbolizáló épületet.
Három vallásegy templomban

A berlini templom, mecset, zsinagóga egyben, ahol a három vallás követői imádkozhatnak 47 milliós euróból épül majd fel. A vitaestek helyszínéül is szolgáló központban tartandó rendezvényekre vallásától függetlenül várnak majd mindenkit.


Forrás: Kuehn Malvezzi, Fotó: Ulrich Schwarz

Az Egy Ház Berlin keleti részén áll majd, ahol korábban a Szent Péter-templom állt, a Petriplatzon. A terv megszületésekor sokan úgy hitték, hogy az épület létrehozásénak célja, hogy vegyítsék a vallásokat, és valami új elegyet hozzanak létre, ez viszont nem így van, erre a megvalósítási munkálatokban is részt vevő Andreas Nachama rabbi válasza is egy példa, aki elmondta, több út is vezet Istenhez, és ezek közül mindegyik megfelelő.

Hozzátette, hogy ez a templom egy szimbólum, mégpedig azt elképezi, hogy nem gyűlölködnek a különféle vallások képviselői.

Forrás: Kuehn Malvezzi, Fotó: Ulrich Schwarz

2012-ben írták ki a pályázatot a templom építésére, amit a berlini Kuehn Malvezzi építésziroda nyert el, így a 10 éves tervezést tehát a négy éves építési folyamat kíséri majd, hogy létrehozzanak egy olyan épületet, ami illik a mai Berlin sokszínűségéhez.

Forrás: Kuehn Malvezzi, Fotó: Ulrich Schwarz

Kapcsolódó cikkek

A világ leggyönyörűbb art deco épületei

A világ leggyönyörűbb art deco épületei

A világ 6 legpompásabb art deco épülete New Yorktól Shanghaig.

Kalandorokat vár a perui sziklákon álló üveghotel

Kalandorokat vár a perui sziklákon függő üveghotel

Átlátszó műanyagból és üvegből készült az extrém embereknek épült extrém hotel fala.