Csigaház formájú menedék a kanadai partok őre

A télen üres kanadai partokat feldobják a felállított művészeti installációk.
Átmeneti menedékhelyek a kanadai partok díszei

Évente rendezik az egylépcsős versenyt, amire díjtalanul jelentkezhet bárki a világ bármely pontjáról. Minden évben adott egy kulcsszó, ami megadja a tervek tematikáját. A versenyzőknek ideiglenes épületeket, művészeti installációkat kell készíteniük, amik nem hagyhatják figyelmen kívül a partok állandó berendezéseit, azaz a parti őrtornyokat.

Mivel a torontói strandok nem különösebben látogatottak a téli időszakban, jó ötletnek bizonyult ide szervezni a pályázatot, mivel így az üres tereket kihasználva télen is izgalmassá tudják tenni ezeket a szakaszokat. A kiválasztott pályaművek közül a legjobbakat néhány hétig szabadon látogathatja a közönség.

Ezúttal a menedékhely volt kulcsszó, amivel az előző év történései alapján arra ösztönözték a szervezők a versenyzőket, hogy gondolják át, majd öntsék formába, mit jelent számukra biztonság, a menedék, egy olyan hely, ahol kényelemben és védve vannak.


Arc de Blob

400 pályázat közül négyet választott ki a zsűri: Arc de Blob, From Small Beginnings, The Epitonium (a védelmező csigaház) és a THROBBER nevű installációkat, illetve egy ráadás ötödik darab is felépül majd, ami az Embrace nevet viseli.


Képek forrása

Kapcsolódó cikkek

London legvékonyabb háza eladó

London legvékonyabb háza még mindig gazdára vár

A lakásdivatban úgy néz ki, nem nyerő a karcsúság.

Három vallásegy templomban

Három vallás találkozik egy berlini templomban

Zsinagóga, mecset és egy keresztény templom is egyben a berlini Egy Ház elnevezésű vallási központ.