A világ első nyomtatott iskolája Madagaszkáron épül

Kézenfekvő megoldás a 3d nyomtatással készült iskola telepítése.
A világ első nyomtatott iskolája Madagaszkáron épül

A világ szegényebb részein gyerekek százmilliói nem jutnak megfelelő oktatáshoz, ami a gyerekek, illetve mindannyiunk, sőt a Föld jövőjének egyik legmeghatározóbb és legsürgetőbb problémája. Ennek megoldása felé tett egy nagy lépést Maggie Grout, a Thinking Huts nevű nonprofit szervezet alapítója, illetve két partnercége, a Studio Mortazavi és a Hyperion Robotics. Együttes munkájukból születik meg a madagaszkári 3d nyomtatott épület, egy iskola, ami annak példája, hogy miként kezelhető a szegényebb országokat komolyan érintő probléma.

A hagyományos építési technikáknál jóval környezetkímélőbb ez a megoldás, ráadásul az elkészült épület ellenállóbb is lesz aklasszikus technikával épült társainál. A munkálatokat egy gép végzi majd, az energiaforrások között pedig napelem is szerepel. De ez nem minden, hiszen az elkészült épületek tetején is napelemek állnak majd, amik biztosítják az energiaellátását az iskolának, valamint fenntartható vízgyűjtőket, illetve komposztálható vécék lesznek.

A kaptár forma elemekből épülő iskola bővíthető lesz alakjának köszönhetően, így a két oldalt egyenes, a másik két oldalon pedig homorú és domború kunyhók könnyedén alakíthatóak.

A kísérleti projekt után a Thinking Huts terveiben további madagaszkári iskolák építése szerepel, majd a későbbiekben a technika globális alkalmazása.

Nyitókép forrása: Thinking Huts

Kapcsolódó cikkek

A McDonald's különleges helyszínei

A legkülönlegesebb McDonald's épületek a világon

Szerte a világon nagyon sokféle McDonald's épület van.

Kalandorokat vár a perui sziklákon álló üveghotel

Kalandorokat vár a perui sziklákon függő üveghotel

Átlátszó műanyagból és üvegből készült az extrém embereknek épült extrém hotel fala.

Földöntúli látványt nyújt a világ legnagyobb planetáriuma

Földöntúli látványt nyújt a világ legnagyobb planetáriuma

Shanghajban várja a látogatókat a tudományos-fantasztikus komplexum.