A világ első nyomtatott iskolája Madagaszkáron épül

Kézenfekvő megoldás a 3d nyomtatással készült iskola telepítése.
A világ első nyomtatott iskolája Madagaszkáron épül

A világ szegényebb részein gyerekek százmilliói nem jutnak megfelelő oktatáshoz, ami a gyerekek, illetve mindannyiunk, sőt a Föld jövőjének egyik legmeghatározóbb és legsürgetőbb problémája. Ennek megoldása felé tett egy nagy lépést Maggie Grout, a Thinking Huts nevű nonprofit szervezet alapítója, illetve két partnercége, a Studio Mortazavi és a Hyperion Robotics. Együttes munkájukból születik meg a madagaszkári 3d nyomtatott épület, egy iskola, ami annak példája, hogy miként kezelhető a szegényebb országokat komolyan érintő probléma.

A hagyományos építési technikáknál jóval környezetkímélőbb ez a megoldás, ráadásul az elkészült épület ellenállóbb is lesz aklasszikus technikával épült társainál. A munkálatokat egy gép végzi majd, az energiaforrások között pedig napelem is szerepel. De ez nem minden, hiszen az elkészült épületek tetején is napelemek állnak majd, amik biztosítják az energiaellátását az iskolának, valamint fenntartható vízgyűjtőket, illetve komposztálható vécék lesznek.

A kaptár forma elemekből épülő iskola bővíthető lesz alakjának köszönhetően, így a két oldalt egyenes, a másik két oldalon pedig homorú és domború kunyhók könnyedén alakíthatóak.

A kísérleti projekt után a Thinking Huts terveiben további madagaszkári iskolák építése szerepel, majd a későbbiekben a technika globális alkalmazása.

Nyitókép forrása: Thinking Huts

Még egy írás 3D nyomtatás témákörben, a 3D-s kaliforniai városról.

Kapcsolódó cikkek

Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Új tornacsarnokot kapott a fővárosi Szent Margit Gimnázium.

Amazon Helix - ilyen lesz az Amazon-székház

Amazon Helix - ilyen lesz az Amazon-székház

Helixet formáló székházba költözik az Amazon virginiai központja, amelynek már a dns-láncot felidéző megjelenése is futurisztikus, egyben ökotudatos!