Tippek a szebb tetőtér kialakításához

A tetőtéri szobák és lakóterek különös odafigyelést igényelnek a berendezést illetően. A ferde falak miatt ugyanis nem mindegy, hogy hogyan rendezzük el a bútorokat. Azonban nem csak az elredezésre, de a szoba kiegészítőire is érdemes odafigyelni.
Szebb tetőtér a Velux rolóival

A tetőtérben ritkán szoktak nagyon nagy ablakokat elhelyezni, viszont ezt ellensúlyozzák azzal, hogy több nyílászárót helyeznek a falba. Ez hatalmas előny, hiszen a fény nagyon fontos egy szobában. Több fény nyerése érdekében érdemes a tetőtéri szobákat fehérre festeni és fehér vagy világos bútorokkal berendezni... ez egyébként is divat manapság a lakberendezésben.

Ezt a svéd vagy holland dizájnt továbbvihetjük és a kiegészítőkben is alkalmazhatjuk, ami stílusosságot és eleganciát fog tükrözni a lakóterünkben.

A Scholten & Baijings páros tagjai nemzetközileg elismert amszterdami dizájnerek. Rendkívüli színérzékük és grafikai kifinomultságuk messze földön elismert. Nemrégiben a VELUX római rolókhoz készítettek hat lenyűgöző dizájnt, melyet a fény változása ihletett hajnaltól szürkületig. A kollekció a Color Collection by Scholten & Bailings nevet viseli. Mindegyik dizájn méretre készült, így a minták másképpen jelennek meg a térben, attól függően, hogyan formázták meg őket.

Ilyen és ehhez hasonló apróságokkal egyedivé tehetjük a tetőréi szobánkat, ahol ennek a rolónak köszönhetően szabadon játszhatunk a fényekkel és árnyékokkal. Természetesen mindenkinek más az ízlése, van aki a több, míg van, aki a kevesebb fényt szereti, ezek a rolók viszont többféleségük miatt mindkét embertípusnak kedveznek.

Az is egy jó megoldás lehet, ha kiválasztunk egy kiegészítőt - például ezt a típusú rolót - és ehhez alakítjuk a szoba egyéb berendezését. Színben hozzá passzoló bútorokat is választhatunk, de úgy is alakíthatjuk szobánkat, hogy minden tárgy és a fal színe is fehér legyen, a római roló viszont színes.

Ezekkel az apró trükkökkel tehát egyedi és elegáns tetőtéri szobát alakíthatunk ki magunknak.

Kapcsolódó cikkek

Kortárs építészet - Casa Dos Lenguajes - Pepa Díaz Arquitecta

Casa Dos Lenguajes - Pepa Díaz Arquitecta

Az épület a kortárs irányzatokat kombinálja, eltávolodva a sztereotip áramlatoktól és stílusoktól.

Eaves Ház - JOHO Architecture

Eaves Ház - JOHO Architecture

A projekt célja egy olyan ház létrehozása volt, ahol a térérzet és környezet tökéletes egyensúlyban áll.

Milyen ruházatra van szükség az építőiparban?

Milyen ruházatra van szükség az építőiparban?

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk azzal, milyen ruházatra van szükség az építőiparban és ezek milyen célt is szolgálnak pontosan a munkavédelemben.