Tippek a szebb tetőtér kialakításához

A tetőtéri szobák és lakóterek különös odafigyelést igényelnek a berendezést illetően. A ferde falak miatt ugyanis nem mindegy, hogy hogyan rendezzük el a bútorokat. Azonban nem csak az elredezésre, de a szoba kiegészítőire is érdemes odafigyelni.
Szebb tetőtér a Velux rolóival

A tetőtérben ritkán szoktak nagyon nagy ablakokat elhelyezni, viszont ezt ellensúlyozzák azzal, hogy több nyílászárót helyeznek a falba. Ez hatalmas előny, hiszen a fény nagyon fontos egy szobában. Több fény nyerése érdekében érdemes a tetőtéri szobákat fehérre festeni és fehér vagy világos bútorokkal berendezni... ez egyébként is divat manapság a lakberendezésben.

Ezt a svéd vagy holland dizájnt továbbvihetjük és a kiegészítőkben is alkalmazhatjuk, ami stílusosságot és eleganciát fog tükrözni a lakóterünkben.

A Scholten & Baijings páros tagjai nemzetközileg elismert amszterdami dizájnerek. Rendkívüli színérzékük és grafikai kifinomultságuk messze földön elismert. Nemrégiben a VELUX római rolókhoz készítettek hat lenyűgöző dizájnt, melyet a fény változása ihletett hajnaltól szürkületig. A kollekció a Color Collection by Scholten & Bailings nevet viseli. Mindegyik dizájn méretre készült, így a minták másképpen jelennek meg a térben, attól függően, hogyan formázták meg őket.

Ilyen és ehhez hasonló apróságokkal egyedivé tehetjük a tetőréi szobánkat, ahol ennek a rolónak köszönhetően szabadon játszhatunk a fényekkel és árnyékokkal. Természetesen mindenkinek más az ízlése, van aki a több, míg van, aki a kevesebb fényt szereti, ezek a rolók viszont többféleségük miatt mindkét embertípusnak kedveznek.

Az is egy jó megoldás lehet, ha kiválasztunk egy kiegészítőt - például ezt a típusú rolót - és ehhez alakítjuk a szoba egyéb berendezését. Színben hozzá passzoló bútorokat is választhatunk, de úgy is alakíthatjuk szobánkat, hogy minden tárgy és a fal színe is fehér legyen, a római roló viszont színes.

Ezekkel az apró trükkökkel tehát egyedi és elegáns tetőtéri szobát alakíthatunk ki magunknak.

Kapcsolódó cikkek

A Nap hasznosítása - A napkollektorok előnyei a hatékony otthoni energiaellátás érdekében

A Nap hasznosítása - A napkollektorok előnyei a hatékony otthoni energiaellátás érdekében

A világ egyre inkább a fenntartható és környezetbarát megoldások felé fordul, amelyek közül a napenergia az egyik leghatékonyabb.

Kortárs építészet - Casa Dos Lenguajes - Pepa Díaz Arquitecta

Casa Dos Lenguajes - Pepa Díaz Arquitecta

Az épület a kortárs irányzatokat kombinálja, eltávolodva a sztereotip áramlatoktól és stílusoktól.

Eaves Ház - JOHO Architecture

Eaves Ház - JOHO Architecture

A projekt célja egy olyan ház létrehozása volt, ahol a térérzet és környezet tökéletes egyensúlyban áll.