Tervezzük meg nyáron a téli fűtést – Padlófűtés időben

A legforróbb hónapokban a szemeink előtt általában nem a fűtés különféle formái, hanem a hűtési lehetőségeink lebegnek. Ilyenkor a legtöbben menekülnének a városból, hogy a kellemesen hűsítő víz partján töltsék az idejüket, nem pedig azon morfondíroznak, hogy mi lesz majd, amikor a hőmérő ismét a nulla alá kúszik. A vastag zoknik ilyenkor a fiók legtávolabbi pontján pihennek, mégis érdemes rájuk egy pillantást vetni, hogy tudjuk, mit nem szeretnénk télen sem viselni.
Tervezzük meg nyáron a téli fűtést – Padlófűtés időben

Gondtalan néhány hónap, amikor nem kell azon morfondírozni, hogy miért lett már megint olyan szörnyen magas a gázszámla – ismeri ezt az érzést mindenki, aki a Magyarországon hagyományosnak számító gázfűtéssel oldja meg télen a megfelelő hőmérséklet fenntartását. Éppen ezért, amikor az időjárást ezt lehetővé teszi, még csak gondolni sem szeretne senki arra, hogy mindössze néhány hétig tartó állapotról van szó, mígnem újra megérkeznek a fagyok, és állandósul a didergés. A fűtési szezonban pedig rághatjuk a kefét, hogy milyen kövér az a szám ott a számla végén.

Az előbbiekben felvázolt helyzetre is létezik bizony gyógyír. Ha szeretnénk megkímélni magunkat, és fogyókúrára fognánk a számláinkat is, akkor érdemes elgondolkodni a fűtési rendszerünkön, annak felújításán. Ugyanez javasolt akkor is, ha a környezetünket, illetve az egészségünket szeretnénk kímélni egy kicsit, de mindezt úgy, hogy közben nem mondunk le az otthonunk melegéről. A forróbb nyári hónapok tökéletes alkalmat teremtenek a tervezésre, valamint a kivitelezésre is, így ha csábítónak tűnik a változás, a fejlődés gondolata, eljött a mi időnk!

A padlófűtés már az ókorban is létezett, meglehetősen más formában, mint ma. A technika előrehaladásával Magyarországon a nyolcvanas évek óta elterjedt ez a fűtési megoldás, ami manapság az egyik legnépszerűbb alternatíva. Természetesen előbbieknek jóval modernebb változataival találkozhatunk az elektromos, illetve az intelligens fűtőfilmes padlófűtés formájában. Ezek kellemesen meleggé, komfortossá teszik az otthonunkat, előnyös tulajdonságaikat pedig még hosszan sorolhatnánk előbbiek mellett is.

Mivel az építkezések, de akár utólagosan a felújítások során is könnyen és gyorsan beszerelhető technológiáról van szó, aki megkímélné magát a nagy költségektől, illetve esetleg allergiával küzd, vagy egyszerűen csak szeretné egész évben bármikor, a leghidegebb napokon is úgy érezni, mintha a nyári nap melege járná át az otthonát, annak mindenképpen érdemes megfontolnia ezt a megoldást.

Kapcsolódó cikkek

Épületek utólagos vízszigetelése

Épületek utólagos vízszigetelése

Vizes falak, penész és doh helyett kellemes, jó levegőjű otthonról álmodsz? Cikkünkben bemutatjuk, milyen lehetőségeid vannak házad utólagos vízszigetelésére.

Kőépület felújítása / Mide Architetti / régi ház felújítása / házfelújítás

Kőépület felújítása - Mide Architetti

Régiből újat, a helyi építészet és anyagok tiszteletben tartásával.