Otthonunk felújítása festéssel

A házunk, az otthonunk felfrissítése több, egyszerű módszerrel is kivitelezhető. Az egyik legalapvetőbb felújítási lehetőség, a belső és külső tér újragondolása nem más, mint a festés. Ezzel egy kis színt is vihetünk az otthonunkba, mindemellett rengeteg előnnyel is bír. Mutatunk is néhányat!
Otthonunk felújítása festéssel

A beltéri és kültéri festés előnyei

A falak nagyon könnyen koszolódnak és az idő is nyomot hagy a falak, vagy a lábazat állapotán. A falak is könnyen szennyeződnek, a házba besütő napfény pedig jelentősen fakíthatja azok színét. A kiváló minőségű festékekkel történő újrafestés azonban a legegyszerűbb módja annak, hogy falak ismét a régi fényükben pompázzanak. Nem csak frissítési célból történhet meg a falak újrafestése, hanem ily módon egyfajta védelmet is biztosítunk a falak számára. Egyes festéktípusok és festékrétegek ugyanis csökkentik a falakban a nedvességet, amivel a falak penészesedése szüntethető meg könnyűszerrel. A minőségi festékekkel csökkenhet a falak azon képessége, hogy megtapadjon rajtuk a por, a szennyeződés, a penész, ami elsősorban a konyhában, a fürdőszobában és a mosókonyhában áldásos hatás. A FIT festékek kiválasztása előtt, a falak anyagát és állagát szükséges felmérnünk, hogy a lehető legjobb terméket szerezzük be.

Nem pusztán a beltér festéséről kell gondoskodnunk, ha a házunkat szeretnénk kicsit más színben látni, hiszen a külterek újragondolása is sokkal jobb összhatást tud biztosítani. A házeladás előtt is célszerű néhány kültéri munkálatot – ideértve a festést – is kivitelezni, hiszen ezzel a lépéssel növelhetjük a ház értékét. A lábazat, a beton vagy a pala újrafestése sokkal több potenciális vevőt vonzhat, ha házeladáson gondolkodunk. A kültéri festékek is tartalmaznak kötőanyagot, amelyek típusától és mennyiségétől függ, hogy az adott festék mennyire lesz ellenálló a környezeti hatásokkal szemben.

Az otthonunk falszínének, lábazatának, egyéb kültéri egységeinek újratervezésével, újrafestésével személyre szabhatjuk a saját otthonunkat. Különösen akkor érvényes ez, ha nem új házat vásároltunk. A ház, a lakás, amiben élünk, a saját személyiségünket is tükrözi. Talán nem véletlen, hogy a visszafogott személyek az egyszerű, de semmiképpen sem unalmas fehér, vagy pasztellszínek mellett határoznak, míg a kevésbé szolid emberek nem félnek egy harsányabb lábazattól vagy homlokzattól. Az otthonunk külterének és belterének újrafestése sokkal több tehát, mint a lakótér felfrissítése, nem mellesleg, rengeteg előnyt hordoz magában.

Kapcsolódó cikkek

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

A fűtőkábel alkalmas bármely épület teljes értékű fűtésére, és bátran alkalmazható vizes helyiségekben is, hiszen dupla érintésvédelmi szigeteléssel és megfelelő elektromos árnyékolással van ellátva.

Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Konyhafelújítás lépésről-lépésre

A családosok állami segítséget is igényelhetnek, amivel a költségeik a felére csökkennek.

Lakóház felújítása Rua da Torrinha-ban - Sofia Granjo Arquitetos

Lakóház felújítása - Sofia Granjo Arquitetos

Meglévő lakóház rehabilitációja, modern fűszerezéssel.