Otthonunk felújítása festéssel

A házunk, az otthonunk felfrissítése több, egyszerű módszerrel is kivitelezhető. Az egyik legalapvetőbb felújítási lehetőség, a belső és külső tér újragondolása nem más, mint a festés. Ezzel egy kis színt is vihetünk az otthonunkba, mindemellett rengeteg előnnyel is bír. Mutatunk is néhányat!
Otthonunk felújítása festéssel

A beltéri és kültéri festés előnyei

A falak nagyon könnyen koszolódnak és az idő is nyomot hagy a falak, vagy a lábazat állapotán. A falak is könnyen szennyeződnek, a házba besütő napfény pedig jelentősen fakíthatja azok színét. A kiváló minőségű festékekkel történő újrafestés azonban a legegyszerűbb módja annak, hogy falak ismét a régi fényükben pompázzanak. Nem csak frissítési célból történhet meg a falak újrafestése, hanem ily módon egyfajta védelmet is biztosítunk a falak számára. Egyes festéktípusok és festékrétegek ugyanis csökkentik a falakban a nedvességet, amivel a falak penészesedése szüntethető meg könnyűszerrel. A minőségi festékekkel csökkenhet a falak azon képessége, hogy megtapadjon rajtuk a por, a szennyeződés, a penész, ami elsősorban a konyhában, a fürdőszobában és a mosókonyhában áldásos hatás. A FIT festékek kiválasztása előtt, a falak anyagát és állagát szükséges felmérnünk, hogy a lehető legjobb terméket szerezzük be.

Nem pusztán a beltér festéséről kell gondoskodnunk, ha a házunkat szeretnénk kicsit más színben látni, hiszen a külterek újragondolása is sokkal jobb összhatást tud biztosítani. A házeladás előtt is célszerű néhány kültéri munkálatot – ideértve a festést – is kivitelezni, hiszen ezzel a lépéssel növelhetjük a ház értékét. A lábazat, a beton vagy a pala újrafestése sokkal több potenciális vevőt vonzhat, ha házeladáson gondolkodunk. A kültéri festékek is tartalmaznak kötőanyagot, amelyek típusától és mennyiségétől függ, hogy az adott festék mennyire lesz ellenálló a környezeti hatásokkal szemben.

Az otthonunk falszínének, lábazatának, egyéb kültéri egységeinek újratervezésével, újrafestésével személyre szabhatjuk a saját otthonunkat. Különösen akkor érvényes ez, ha nem új házat vásároltunk. A ház, a lakás, amiben élünk, a saját személyiségünket is tükrözi. Talán nem véletlen, hogy a visszafogott személyek az egyszerű, de semmiképpen sem unalmas fehér, vagy pasztellszínek mellett határoznak, míg a kevésbé szolid emberek nem félnek egy harsányabb lábazattól vagy homlokzattól. Az otthonunk külterének és belterének újrafestése sokkal több tehát, mint a lakótér felfrissítése, nem mellesleg, rengeteg előnyt hordoz magában.

Kapcsolódó cikkek

Épületek utólagos vízszigetelése

Épületek utólagos vízszigetelése

Vizes falak, penész és doh helyett kellemes, jó levegőjű otthonról álmodsz? Cikkünkben bemutatjuk, milyen lehetőségeid vannak házad utólagos vízszigetelésére.

Kőépület felújítása / Mide Architetti / régi ház felújítása / házfelújítás

Kőépület felújítása - Mide Architetti

Régiből újat, a helyi építészet és anyagok tiszteletben tartásával.

A vizes munkák kivitelezése szakembert igényel

A vizes munkák kivitelezése szakembert igényel

Az alapvetően kicsi gondok komoly problémákká is alakulhatnak.