Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Belegondolni is fárasztó, hogy a lakásfelújítás mennyi munkával és kiadással jár, arról nem is szólva, hogy amíg zajlanak az átalakítások, le kell mondanunk az adott helyiségről. Éppen ezért fontos a megfelelő ütemezés és a pontos tervezés, amik ugyan megspórolható feladatoknak tűnnek, de egy gyakran használt helyiség esetében nem árt tudni, mivel számoljunk.
Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Abban az esetben, ha ez az átalakításra ítélt helyiség éppen a konyha, ahol általában az ételeinket készítjük, tároljuk, elfogyasztjuk, amíg nem életbe vágóan szükséges, inkább későbbre tologatjuk a kivitelezés kezdetét, mintsem mellőznünk kelljen a megszokottakat.

Ha elhatároztuk, hogy belevágunk, elsősorban gondoljuk át a motivációnkat, hogy mi vezetett arra, hogy új konyhára van szükségünk. Ha pusztán nem találjuk elég divatosnak, akkor egy egyszerűbb ráncfelvarrással is megúszhatjuk a dolgot, viszont ha úgy érezzük, az elrendezés nem az igazi, komolyabb átalakításra lesz szükség.

A családosok számára elérhető állami támogatással most a kiadások fele, maximum hátrom millió forintig visszaigényelhető, ami jelentős segítséget jelent egy ekkora beruházásnál. Éppen ezért is érdemes komolyabban átgondolni az előbbieket.

A konyhafelújítás viszont nem kell, hogy elhúzódó kényelmetlenségekkel járjon, erre születtek olyan megoldások, amik az első lépésektől az utolsóig gondoskodnak mindenről. Az RS Bútor szolgáltatásai is eszerint épülnek fel, így igény szerint lehet az alapoktól – a felületek lemérésétől, a méretek pontosításával – kezdeni, majd akár szakemberekkel, akár egyedül megalkotni a terveket, de a szállítás és az összeszerelés sem kell, hogy a mi a gondunk legyen.

Tervezéskor figyeljünk a hármas szabályra, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a tárolás, a munkavégzés, az előkészítéstől a sütésig, főzésig, végül pedig a mosogatás is néhány karnyújtásnyira legyen. Ez nem felesleges luxus, hanem maga a megtestesült praktikusság.

Kapcsolódó cikkek

Lakóház felújítása Rua da Torrinha-ban - Sofia Granjo Arquitetos

Lakóház felújítása - Sofia Granjo Arquitetos

Meglévő lakóház rehabilitációja, modern fűszerezéssel.

Ezek a legnépszerűbb színek az otthonok falain

Ezek a legnépszerűbb színek az otthonok falain

Szobafestés Budapesten szakembertől is kérhető, aki bármelyik mostanában divatos árnyalattal szívesen dolgozik. Lássuk, melyek ezek a színek!

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

A fűtőkábel alkalmas bármely épület teljes értékű fűtésére, és bátran alkalmazható vizes helyiségekben is, hiszen dupla érintésvédelmi szigeteléssel és megfelelő elektromos árnyékolással van ellátva.