Milyen mosogató csaptelepet válasszak?

Nem is feltétlen szükséges építkeznünk, elegendő egy konyha felújítás, vagy akár egy huzamosabb ideje tartó csepegés is ahhoz, hogy új csaptelepet vásároljunk. Maradva a konyhai modelleknél, összegyűjtöttük azokat a fontos jellemzőket, melyeket célszerű figyelembe venni, mielőtt túl gyorsan váltanánk.
Milyen mosogató csaptelepet válasszak?

Milyen szempontok alapján válasszak?

Funkció, forma, design, szín, gyártó, víztakarékosság, árfekvés – a variációk száma szinte végtelen. A kiválasztást sokszor azonban lehetőségeink, vagy épp korlátaink is könnyítik. Amennyiben nem cseréljük a mosogatótálcát, határt szabhat a meglévő csap bevezető csonkjainak a távolsága – azaz csak hasonló jellemzőkkel rendelkező modellt választhatunk. Panellakásoknál vízvezeték-csere-, vagy bontás nélkül legtöbbször csak a fali kivitel kerülhet szóba. Így a felső-, vagy alsó kifolyású, esetleg egykaros, vagy keverőszelepes típus variálása jelenthet megoldást.

Azonban, ha minden lehetőség adott és a teljes kínálatból választhatunk szabadon, úgy már olyan szempontokat is el kell döntenünk, hogy mennyire fontos nekünk a víztakarékosság? Szeretnénk-e plusz funkciókat, úgymint: kihúzható fej, érintésmentes működtetés, „kivehetőség” – ablak közelében történő elhelyezés esetén, vagy pl. vízszűrő.

Vegyük is sorba ezeket:

Kihúzható fej – a maximális mozgástér záloga

Nagyméretű edényeknél, gyümölcs mosásnál egyaránt praktikus lehet ez a fajta megoldás. Csaptelepünk ilyenkor nem csupán mobil kezelhető, hanem a hagyományos erősebb vízsugár és az öblítő zuhanysugár közötti váltási lehetőséggel tovább is könnyíti munkánkat. Az öblítő sugarat biztosító kisméretű lyukak vízkőtelenítése automatikus, így erre sem kell külön odafigyelnünk.

Érintésmentes működtetéssel a tökéletes komfortért

Még kezdetben a kétgombos mosogató csaptelepeket a gyors működtetésű egykaros modell váltották fel nagy népszerűséggel, úgy napjainkra egyre inkább terjednek el az ún. szenzoros-, vagy más néven infrás típusok is. Jó megoldás lehet, ha teli van a kezünk, vagy csak egyszerűen nem szeretnénk összepiszkolni a csaptestet. Az elmúlt 2 évben egyre többen választották ezt a modellt, hiszen az érintésmentes működtetés tökéletes higiéniát szavatol.

Kivehetőség – ha nyílna az ablak

Jóllehet ezt a funkció megdrágítja a vásárlást, abban az esetben viszont, ha a mosogatót kimondottan az ablakhoz szeretnénk tenni - hogy láthassuk pl. az udvaron játszó gyerekeinket – mindenképpen megéri. Szellőztetésnél, ablak tisztításnál nincs más dolgunk, mint egyszerűen elfektetni a csaptestet.

Szűrt vízzel családja egészségéért

A palackozott víz kiváltásra - legyen szó szénsavval dúsított-, vagy mentes változatról – is kínálnak kész megoldást egyes gyártók csaptelepei. Ezek a csaptelepek kiszűrnek minden írhatást rontó anyagot a vízből. A mai modern típusokon pedig már egyszerűen átváltható a szűrt, vagy szűretlen víz funkció. Így mosogatásnál nem pazaroljuk a patron adottságait és nem is lesz szükségünk rontva az esztétikát kiegészítő csaptelep használatára.

A Gépész Webáruház széles termékkínálatában - Concept, Grohe, Hansgrohe, Kludi, Mofém, Ravak, Teka – mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb darabot.

Kapcsolódó cikkek

Munkavédelem az építőiparban

Munkavédelem az építőiparban

Bemutatjuk, hogy a munkavédelem az építőiparban mennyi területet ölelhet fel és milyen összetett a biztonságosabb környezet kialakítása.

Az alga a jövő építészetében

Innovatív technológiák: az alga a jövő városaiban

A környezettudatosság ma már az építészetben is egyre hangsúlyosabbá válik, ezzel a megújuló energiáknak is egyre nagyobb szerep jut.

3d nyomtatással készül a jövő fenntartható otthona

Nyomtatott darázsfészek-házak készülnek a társadalmi problémák leküzdéséért

Globális problémákra hívja fel a figyelmet, és kínál alternatív megoldást az Olaszországban épülő 3d nyomtatott otthon.