A legkülönlegesebb McDonald's épületek a világon

Ma már mindenki tudja mi az a McDonald's, és a legtöbb ember szereti is az itt kapható gyorsételeket. Megszokottá vált, hogy mindenfelé lehet látni a nagy M betűt, ami a McDonald's helyét jelzi. Vannak a világ legkülönbözőbb pontjain viszont olyan városok, melyek különleges épületben adnak otthont a gyorsétteremnek.
A McDonald's különleges helyszínei

A McDonald's ma már majdnem 37.000 éttermet működtet a világ minden táján, amely helyeken naponta körülbelül 50 millió vevő fordul meg. A cég története az 1930-as évek végére nyúlik vissza, amikor egy Richard és Maurice McDonald nevű testvérpár hot dog árúsításba kezdett. Üzletük olyan jól ment, hogy 1955-ben Chicago egyik külvárosában megnyitották McDonald's nevű első gyorséttermüket.

A évek, évtizedek során a cég folyamatos fejlődésen és változáson ment keresztül, és egyre nagyobb sikerre tett szert. Ennek köszönhető, hogy ma a világ számos pontján ehetjük az ízletes hamburgereket, és persze egy országon, vagy akár egy vásoron belül is több ponton láthatunk M jelzésű McDonald's éttermet.

Jellemző, hogy különböző országok az évek során különböző épületekben adtak/adnak otthont a gyorsétteremnek. Mindig fontosnak tartották ugyanis, hogy egy adott, esetleg egy híres város megmutassa saját építészeti stílusát. Ennek köszönhetően mindig is többféle épület adott helyt a McDonald's-nak, melyekből megmutatunk most néhányat.

Piac utca Debrecenben, Magyarország

Yangshuo, China

McDonald’s Repülőtér, Taupo, Új-Zéland​

New York, USA​

Art Deco McDonald’s, Clifton Hill, Ausztrália

Las Vegas, Nevada, USA​

Higashiomi, Shiga, Japán​

Olympic Park, London, Anglia

Galleria Vittoria Emanuele, Milánó, Olaszország

Orlando, Florida, USA​

Egyiptom

Írország

Lindau, Németország

Sydney, Ausztrália

Tbilisi, Grúzia

​Portugália


Time Square, New York ​

Kapcsolódó cikkek

Rekorder futurisztikus reptér Pekingben

Földönkívüli tengericsillag: rekorder reptér Pekingben

Nem a formája az egyetlen, ami különleges a kínai Dahszing Nemzetközi Repülőtérben.

Amazon Helix - ilyen lesz az Amazon-székház

Amazon Helix - ilyen lesz az Amazon-székház

Helixet formáló székházba költözik az Amazon virginiai központja, amelynek már a dns-láncot felidéző megjelenése is futurisztikus, egyben ökotudatos!

Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Új tornacsarnokot kapott a fővárosi Szent Margit Gimnázium.